Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A JÉGMEZŐK LoVAGJA
  2014-02-03 18:36:34, hétfő
 
  A JÉGMEZŐK LOVAGJA


Hajdan a német lovagrend elleni harcban, a Csud tó jegén 1242-ben, mikor minket aktuálisan éppen a tatárok püföltek, hatalmas győzelmet aratott Alexandr Nyevszkíj herceg.
Film is készült az eseményről, Eisenstein forgatta, és bár a filmet a Molotov-Ribbentrop paktum után levették a szovjet mozik műsoráról, a második világháború kitörése után ismét játszották, hogy lelkesítsék a háborúban álló országot.

Sajnos a honi lehetőségek korlátozottabbak, mint Eisenstein lehetőségei voltak, így csak a youtube-on találhatunk művészi alkotást a Mi Hercigünk, I. (Enyveskezű) Viktor csatájáról a nagy magyar jégmezőn, az utókor zokogva sirathatja majd a kihagyott nagy lehetőséget.
El kellene gondolkodni azért, azon is, hogy Andy Vajna miként is képzeli helyét és szerepét a magyar filmművészetben, hiszen már este van és még mindig nincs nagyjátékfilm a magyar történelem e hősi fejezetéről.
Így aztán a mi filmünk arról szól, hogy Történelmi Személyiségünk megérkezik a Belügyminisztérium elé, kiszáll a Lemezárugyár által készített mikrobuszából, majd eligazítást tart a válságstábnak, azzal a tollal jegyzetelve, melyet az árvíz során is használt.

Olyan toll lehet ez is, mint a NASA által az űrhajósok részére milliárdos költséggel kifejlesztett golyóstoll, mellyel lehetett írni fejjel felfelé és lefelé, vákuumban és túlnyomáson, ami helyett az elmaradott oroszok ceruzát használtak.
Ez a toll a víz minden halmazállapotával megbirkózik, tengerben, folyóban, jégen, gőzben lehet vele írni, habár azon erősen elgondolkodtam, hogy mi a francot is kell azon jegyzetelni egy miniszterelnöknek, hogy ónos eső esett az ország egyes részein, de hát vagyok én egy olyen poliészter, vagy mi is, mint a Mi Fényességünk?

Ami igazán érdekes volt, az két dolog: az egyik, hogy Pintér az uralkodót ,,Elnök úr" megszólítással tisztelte meg - Áder helyében elkezdeném csomagolni a cuccaimat.
Másik pedig az, hogy a tájékozott miniszterelnök érdeklődött: Na, hogy állunk a viharral?
Namármost viharról szó sem volt, ellenben az egész ország az ónos esőtől tartott, merthogy ez egy roppant kellemetlen természeti jelenség, a lehulló eső azonnal megfagy a földön, az utakon, a fákon, így aztán közlekedni nehézkes és előfordulhat, hogy a fák nem bírják a rájuk fagyott jég súlyát, és a faágak letörnek.
Mindenesetre, aki nem tudja megkülönböztetni az ónos esőt a vihartól, attól sok minden kitelik és kétséges, hogy meg tudja-e különböztetni az atomreaktort a kerékpárja dinamójától.

Ami azt illeti, sokat változott a világ, mióta felcseperedtem.
Annak idején az ónos eső nálunk, a Nyolcházban, házmesteri szintű probléma volt, a kollektív védekezést Veres bácsi, a házmester irányította, aki összehívta a válságstábot (Veres néni meg a Szászik Évi) és elrendelték a közlekedési útvonalak szórását.
Az összes járdát vödörből felszórták hamuval, később homokkal, nem is esett seggre senki, hiszen az okosabbja még egyéni védőeszközöket is alkalmazott: a cipőjére kívülről is zoknit húzott, úgy adta elő a kűrjét, és két beugrós libellével be is ért a munkahelyére.

Ma más a világ, leesik tíz ceti hó, akkor megáll az élet, jön egy ónos eső, akkor a Videoton-eleganciával öltözött miniszterelnök hajnalban összehívja a bölcsek tanácsát és intézkedik, felveszi a harcot a természettel, legyőzi az ónos esőt, megelőző intézkedéseket rendel el az esetlegesen támadó mamutok és jegesmedvék ellen, sőt - biztos, ami biztos - a pingvineknek is elküldi a hadüzenetet.
Kampány van, felfújja hát a problémát, mint őseinek lókupec ága a lovat, egy kifúrt nádszálat a seggébe dugva - majd eladja neked, mint táltost.
És még ez az ember képes politikai ellenfelei ellen bohócplakátokkal kampányolni - tényleg tükörbe kellett néznie éppen, mikor ezt kitalálta.

Az ország tele van problémákkal, ezen a télen már kilencven körül van a kihűlés miatt bekövetkezett halálesetek száma, de miattuk, még egyszer sem ébredt korán a miniszterelnök.
Viki bohóc előadása valószínűleg jó visszhangot kap a kormányzati munkát elemzők jelentéseiben, és bizonyára van egy-két unatkozó budai úriasszony, aki el van ájulva ettől a hihetetlen felelősségtudattól, de Mari néni a faluszéli házacskájában csak legyint: cirkusz ez már megint, én meg cipelhetem a hamusvödröt!

Orbán meg a vékony jégen tovább járja szépen koreografált táncát, topog ide-oda, mint liba a jégen, míg csak be nem szakad alatta a jég.
Addig azért elszórakoztat még bennünket egy-két mutatvánnyal, de túléljük.
Ő - politikai értelemben - nem biztos...
Néha eszembe jut Bős-Nagymaros ügye is, amikor egy tudományos-gazdasági kérdésből hirtelen politikai kérdés lett.
Ezzel párhuzamosan szokott eszembe jutni a népi bölcsesség: ki miben vétkezik, abban bűnhődik.
Meglátjuk...


http://www.pupublogja.hu/2014/02/a-jegmezok-lovagja.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: korlátozottabbak, megkülönböztetni, bohócplakátokkal, filmművészetben, miniszterelnök, személyiségünk, megszólítással, védőeszközöket, intézkedéseket, felcseperedtem, elgondolkodtam, elszórakoztat, kifejlesztett, házacskájában, válságstábnak, bekövetkezett, mikrobuszából, különböztetni, nagyjátékfilm, jelentéseiben, problémákkal, pingvineknek, válságstábot, mutatvánnyal, koreografált, lemezárugyár, mindenesetre, párhuzamosan, természettel, valószínűleg, atomreaktort, eleganciával, fényességünk, munkahelyére, előfordulhat, közlekedési, német lovagrend, tatárok püföltek, szovjet mozik, második világháború, háborúban álló, honi lehetőségek, youtube-on találhatunk, nagy magyar, utókor zokogva, kihagyott nagy, magyar filmművészetben, magyar történelem, tollal jegyzetelve, árvíz során, űrhajósok részére, elmaradott oroszok, JÉGMEZŐK LoVAGJA, JÉGMEZŐK LOVAGJA, Alexandr Nyevszkíj, Andy Vajna, Történelmi Személyiségünk, Szászik Évi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  György napra  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A lelki élet nem arról szól, ....  Rögtön puha Mézes Krémes  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ma  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  A világnak égető szüksége van ...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Beney Zsuzsa - Sirató  Szent György nap  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Sokkal bölcsebb a természet,  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Jó éjt  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Egyszerűen  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 24  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fák lelke  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Életművészet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Semmit ne higgy el  Nehezen engedem  A fenyő nem szép fa, (...)  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  Semmit ne higgy el  Paul David Tripp Április 23  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A végzet az  Messziről jött ember 
Bejegyzés Címkék
német lovagrend, tatárok püföltek, szovjet mozik, második világháború, háborúban álló, honi lehetőségek, youtube-on találhatunk, nagy magyar, utókor zokogva, kihagyott nagy, magyar filmművészetben, magyar történelem, tollal jegyzetelve, árvíz során, űrhajósok részére, elmaradott oroszok, ország egyes, olyen poliészter, uralkodót &#8222, tájékozott miniszterelnök, egész ország, ónos esőtől, roppant kellemetlen, rájuk fagyott, faágak letörnek, ónos esőt, kerékpárja dinamójától, kollektív védekezést, házmester irányította, közlekedési útvonalak, összes járdát, cipőjére kívülről, bölcsek tanácsát, esetlegesen támadó, kifúrt nádszálat, seggébe dugva, ember képes, ország tele, kihűlés miatt, kormányzati munkát, faluszéli házacskájában, vékony jégen, népi bölcsesség, korlátozottabbak, megkülönböztetni, bohócplakátokkal, filmművészetben, miniszterelnök, személyiségünk, megszólítással, védőeszközöket, intézkedéseket, felcseperedtem, elgondolkodtam, elszórakoztat, kifejlesztett, házacskájában, válságstábnak, bekövetkezett, mikrobuszából, különböztetni, nagyjátékfilm, jelentéseiben, problémákkal, pingvineknek, válságstábot, mutatvánnyal, koreografált, lemezárugyár, mindenesetre, párhuzamosan, természettel, valószínűleg, atomreaktort, eleganciával, fényességünk, munkahelyére, előfordulhat, közlekedési, lehetőségei, kellemetlen, lehetőségek, visszhangot, fejezetéről, hamusvödröt, gondolkodni, elrendelték, találhatunk, hadüzenetet, kampányolni, halálesetek, irányította, nyolcházban, jegyzetelni, lehetőséget, érdeklődött, megbirkózik, esetlegesen, eligazítást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.